torsdag, augusti 31, 2006

Läsa, läsa, läsa…
Efter att ha fått litteraturlistan för nya c-kursen i kulturvetenskap kan jag riktigt se hur hösten kommer att bli (undrar om jag hinner uppdatera min blogg lika ofta…) Som tur är så tycker jag att det är intressant! Har precis läst klart en text som handlar om ”urban kultur” vilken handlar om storstadens utveckling samt hur olika sociala, offentliga arenor skapas och vilka konsekvenser respektive fördelar den globala ekonomin och medieutvecklingen har på storstadens invånare... Segregeringen växer, vissa grupper utesluts, de rika bygger osynliga murar kring de fina stadsdelarna. Ja, det var ett litet axplock ur den spännande essän… för dem som tycker att det är intressant! :=)

3 kommentarer:

Johan T sa...

det låter riktigt intressant, ibland är det synd att man brännt alla CSN-terminer redan hehehe
men jag hoppas på spännande funderingar här när du börjar kursen :)

D-C sa...

Men var segregeringen egentligen inte lika stor förr som nu, om inte större? Innan storstaden växte fram så var väl alla segregerade eftersom dem bodde så långt från varandra: Arne på fjället, Brita på skånekusten, Åke på ett skär och några lantisar i mitten som diskriminerades av det fina folket i stora herrgården. Herregud vilken segregation!

Lo sa...

Sukha: ja, tänk när man brännt alla csn-poäng! det innebär faktsikt en stor frihet i att veta att man kan ta nya poäng senare i livet när man vill ta en jobb-break!

David: Du har rätt, men texten handlar om just storstaden som mist sin sammanhållande helhetskänsla och sina gemensamma offentliga ”rum” till politisk debatt och mötesplats. Den är mycket mer uppdelad nu, än tidigare bland ”slum” och ”rika”.